Indhold

 

English version

Indholdet i NetDansk afspejler målgruppen. De gennemgående personer er unge danskere, der studerer eller arbejder i Danmark, og deres venner.

Historierne i NetDansk og de situationer, som beskrives i teksterne og dialogerne, vil være velkendte for et ungt publikum. Ud over dette generelle træk, introducerer historierne og situationerne også dansk kultur, dagligliv i Danmark og danskerne.

NetDansk er derfor ikke kun en introduktion til det danske sprog, men også til Danmark og danskerne, og det forbereder målgruppen på livet som studerende, yngre forsker eller medarbejder i Danmark.

Stationerne på metrolinjerne indeholder tekster, dialoger og sproglige eller andre øvelser. I NetDansk 1 er teksterne en del af den fortsatte historie, mens teksterne i NetDansk 2 i højere grad er informationstekster. Her udspiller historierne sig i dialogerne.

Hvad angår NetDansk 1, anbefaler vi, at du starter fra linje 1 og fortsætter hele vejen igennem til linje 17. Når du er færdig med linje 17, har du været omkring grundlæggende dansk grammatik og ordforråd.

Hvad angår NetDansk 2, er der ikke den samme progression fra linje 1 til linje 28. Når du kommer til NetDansk 2, kan du derfor starte på det emne som du har mest lyst til.

Før du starter, bør du konsultere Brugervejledningen.