Tekster, linje 6

 

 

Gloser

 

 

 

 

Lyt til teksten/Listen to text: low medium high
Tina, Louise og Christian sidder og spiser morgenmad. De spiser kun frisk frugt og drikker vand. De har fire fridage, og de vil cykle den lange tur fra Århus til Fanø. Christians familie har et lille sommerhus på øen.
Det er påske. Louise og Christian har fri fra arbejde.
Louise er i smart cykeltøj. Tina og Christian er i joggingtøj. Tina sidder med danmarkskortet. De planlægger ruten. De kan ikke køre på motorvejene. De er næsten klar til at køre.
 

De kører præcis klokken 8.00. Solen skinner ikke, men det regner heller ikke. Det er ideelt cyklevejr. Det er helt vindstille. Louise kører forrest. Hun er i god form. Christian cykler lige bag Louise. Louise har et speedometer på cyklen. De kører 22 km i timen. De snakker ikke meget, men Christian begynder at stille mange spørgsmål. Det er svært at svare, når man ikke har luft. Det ved Christian godt. Han spørger og spørger, og pigerne har ikke luft til at svare. Tempoet falder, og Tina vil have en pause. De holder på toppen af en bakke ved Yding Skovhøj.
 

De sidder i græsset og puster ud. De drikker vand og spiser druesukker. Det bliver varmere, skyerne forsvinder, og himlen er helt blå. De stiger på cyklerne. Det går fint, men de tænker, at der er langt til Esbjerg.

 

De kører næsten 35 km. De spiser madpakkerne i Jelling. Her ser de Jellingestenene og kirken. De holder pause i over en halv time.

 

De fylder vandflaskerne. Turen fortsætter mod vest. Det blæser lidt fra øst nu. En dejlig varm luft. Hjulene ruller, og humøret er højt efter pausen. Efter et par kilometer punkterer Louise. Det tager kun fem minutter at lappe dækket. Så kører de igen. De kører hele vejen til færgen ved Esbjerg. De er dødtrætte og sidder på nogle bænke på havnen. De venter på færgen til Fanø. Færgen kommer, og de trækker cyklerne om bord. Nu er de der snart.