Tekster, linje 5

 

 

Gloser

 

 

Lyt til teksten/Listen to text: low medium high
Louise skal på arbejde i dag. Hun skal møde klokken 16.00. Hun skal have en madpakke med. Hun vil også gerne have noget at drikke med. Hun tager en halv liter ananassodavand i køleskabet. Hun lægger madpakke og sodavand i rygsækken. Klokken er nu 15.30. Hun går ned på vejen.


Hun kan ikke finde cyklen. Hun ved, at den skal stå ved skraldespanden. Den er væk. Hun leder efter den, og finder den ved busstoppestedet.


Hun ved, at hun skal skynde sig nu. Der er cykelsti hele vejen. Der er over 6 km ud til postterminalen. Det blæser. Louise har modvind.


Louise ankommer på postterminalen præcis klokken 16. Hun har ikke tid til at skifte tøj. Louise vil gerne sidde og hvile lidt efter cykelturen. Chefen er der. Så hun begynder med det samme. Louise sorterer breve og pakker.


En pakke er i stykker. Der drysser noget pulver ud af pakken. Louise bliver nervøs. Hun kalder på chefen. Chefen ringer efter politiet. To politibetjente kommer med en hund. Politihunden snuser til pulveret. Louise må sortere breve et andet sted. Hun kan se, at politiet går igen. Chefen siger, at pulveret ikke er narkotika.
 

Klokken 24 præcis har Louise fri. Hun tager cyklen. Hun sætter cykellygterne på cyklen. Hun vil køre stille og roligt hjem. Hun kommer til skoven. En mand cykler bag Louise. Han har ikke lys på cyklen. Louise bliver lidt nervøs. Hun cykler hurtigt nu. Hun har medvind.
Hun kommer hjem klokken 00.25. Hun synes, at det har været en dramatisk dag.