8.1 Tekst - øvelse, træning

 

 

 

 

 

 

 

Lyt til tekst og dialog: low medium high

 

Tina og Christina har lige været til træning. Sveden hagler af dem. De skal spille en vigtig turneringskamp i weekenden, så deres træner har kørt dem hårdt i dag. Først lavede de opvarmningsøvelser. De skulle løbe, hoppe, lave armbøjninger, hoppe i sjippetov, smide sig ned på maven og op igen. Derefter spillede de kamp og øvede serv og at stå ved nettet og at smashe. Til sidst skulle de løbe igen og lave strækøvelser.
 

Tina:

 

Aj, hvor er jeg altså træt! Jeg er helt mast. Jeg kan næsten ikke gå. Hvor var det dog hårdt i dag.

Christina:

Ja, min højre arm føles også som bly.

Tina:

Ja, det var hårdt at serve, men for mig var det hårdere at løbe og hoppe. Ned og op. Jeg hader opvarmning, men elsker, når vi spiller kamp.

Christina:

Sådan tror jeg, de fleste af os har det. Men lad os nu komme i bad, så vi kan komme ud. Vi kommer jo til at tilbringe lørdag i en hal også.

 

Øvelse

 

Hvilke 9 sportsudtryk (kun navneord/substantiver) i nedenstående tekst kan bruges i forbindelse med andre sportsgrene? Klik på de substantiver, du mener er fra sportens verden.


Tina og Christina har lige været til . Sveden hagler af dem. De skal spille en vigtig i weekenden, så deres har kørt dem hårdt i dag. Først lavede de . De skulle løbe, hoppe, lave , hoppe i sjippetov, smide sig ned på maven og op igen. Derefter spillede de og øvede og at stå ved og at smashe. Til sidst skulle de løbe igen og lave .